Integritetspolicy

Vi tycker det är viktigt att du kan känna dig trygg med hur dina personuppgifter behandlas hos oss. Vi vill därför alltid eftersträva en hög nivå av skydd för dina personuppgifter. I denna integritetspolicy informerar vi om hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter.

Personuppgiftansvarig:

Alstra AB (org nr 556561-3741)
Norra Dryckesgränd 3
111 30 Stockholm

08-22 22 65

Dataskyddsombud:

Julian Lagerberg, julian.lagerberg@alstra.se

Vad är en personuppgift?

Alla uppgifter som direkt eller indirekt kan härledas till en fysisk person som är i livet är en personuppgift. Det är exempelvis namn, e-postadresser och personnummer men också bilder och användarnamn i digitala medier.

Källa: IMY

Vilka personuppgifter vi samlar in och i vilka sammanhang?

Vi samlar in personuppgifter för olika ändmål:

Anställda

Alstra samlar in namn, e-post, personnummer, telefonnummer, adress om våra anställda.

Rekrytering

Alstra samlar via inkomna ansökningar in namn och e-post på potentiella nya medarbetare. I direktkontakt samlar vi också in uppgifter om telefonnummer och adress.

Kunder

Alstra samlar namn, e-post, telefonnummer till kunder i samband med att affärsavtal upprättas.

Potentiella kunder

Alstra samlar namn, e-post, telefonnummer, företagsnamn, yrkesroll till potentiella kunder. Denna insamling kan ske via e-post, telefon, fysiska möten eller via formulär där användaren bokat en demonstration eller begärt en offert.

Besök av vår webbplats

Vid besök av vår webbplats samlar vi in anonyma uppgifter som exempelvis enhet och operativsystem.

Vad gör vi med informationen?

Anställda

Alstra behandlar personuppgifter om anställda inom ramen för anställningsförhållandet (personaladministration).

Rekrytering

Informationen används för att komma i kontakt med personer som valt att kontakta Alstra om jobbtillfällen.

Kunder

Informationen används för att upprätthålla affärskontakter.

Potentiella kunder

Informationen används för att kontakta potentiella köpare av våra tjänster.

Besök av vår webbplats

Informationen används för att vi genom analys ska få en förståelse för hur besökare använder vår webbplats.

Övrigt

Insamlade uppgifter säljs inte vidare till tredje part.

Var lagras personuppgifterna?

All vår data lagras alltid i Sverige.

Hur länge sparas personuppgifterna?

Vi gör en årlig genomgång av de person- och kontaktuppgifter vi samlar in och raderar information som inte längre bedöms vara nödvändig.

Dina rättigheter

Du har bland annat rätt att begära ett registerutdrag och få dina uppgifter rättade om de skulle vara felaktiga. Du har också rätt att få dina uppgifter raderade. Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på Integritetsskyddsmyndighetens webbplats: https://www.imy.se/